Mikkelilukee

100 sanaa Mikkelistä

Mikkelin kaupungin päivää vietetään 7.3.2019. Päivän kunniaksi Lukemisen unelmavuosi haastaa mikkeliläiset kirjoittamaan noin sadan sanan tekstin ”100 sanaa Mikkelistä”, jossa Mikkeli voi olla inspiraation lähde tai tapahtumien näyttämö. Kirjoitus voi olla kuvaus, juonellinen kertomus tai vaikka katkelma tarinaa. Lajityyppi on vapaa. Teksti voi olla todenmukainen tai edustaa vaikkapa fantasiaa, kauhua tai romantiikkaa. Kerronnassa voi olla mukana historian havinaa, tai Mikkelin tulevaisuutta voi hahmotella scifin lajityypissä. Vai olisiko Mikkeli sittenkin miljöönä dekkarille tai hyytävälle trillerille? Tekstin voi halutessaan otsikoida.

Ensimmäinen teksti julkaistaan Mikkelin syntymäpäivänä 7.3.2019, jonka jälkeen tekstejä julkaistaan yksi päivässä maaliskuun ajan. Julkaisupaikkana toimivat Mikkeli lukee -verkkosivut sekä –Facebook. Tekstejä voidaan käyttää myös Mikkelin kaupungin nettisivuilla sekä kaupungin Facebookissa. Kampanjan lopuksi kaikki lähetetyt tekstit kootaan Mikkeli lukee –verkkosivulle, ja ne ovat nähtävissä myös Mikkelin seutukirjaston toimipisteissä. Järjestäjällä on oikeus jättää julkaisematta tekstit, joiden sisältö katsotaan sopimattomaksi.

Haasteaika on 1.-15.3.2019.

Tekstin lähettäneiden kesken arvotaan 30 euron arvoinen lahjakortti Suomalaiseen kirjakauppaan sekä kymmenen Mikkelin kaupungin lahjoittamaa pientä yllätyspalkintoa.

Tekstin voit jättää oheisella lomakkeella. Lomakkeelle voit liittää arvontaa varten yhteystiedot: nimi, sähköpostiosoite ja/tai puhelinnumero. Tiedot eivät käy ilmi julkaistavassa tekstissä. Jätä oheen myös nimi tai nimimerkki, jolla haluat tekstisi julkaistavan. Julkaistuista teksteistä ei makseta palkkiota.


Meijän Mikkeli Mikkelin Seutukirjasto